sobota 27. září 2014

Po příletu do Koree

Přiletěl jsem na letiště v Seoulu a bylo opravdu velké vedro a dusno...

Vyzvedl jsem si SIM kartu s internetem, kterou jsem si objednal a zaplatil už v ČR. (egsimcard.co.kr). V příletové hale na mě čekal již buddy a spolu s jinými výměnými studenty nás školním autobusem odvezli na kampus. Cesta z letiště je opravdu dlouhá. Po příjezdu jsme byli hned ubytovaní a šli jsme si koupit polštáře a peřiny, protože ty nejsou součástí koleje. Kolej (Sunglim) je na naše poměry moderní (elektronické zámky, klimatizace, vstup na kartu). Internet na pokoji je pouze přes kabel a v provozním řádu je zakázáno používání routeru a sdílení internetu.

Jídlo je zařízeno od prvního září, takže do té doby zkoumáme okolí a ochutnáváme s korejci jídlo z městských obchůdků. Korejské jídlo je opravdu dobré a bohaté na všechny ingredience, i maso :-) .

Prvního září jsme měli zařizovací den a zápis předmětů do rozvrhu. Většina předmětů byla plná, ale většinou se dalo domluvit s profesorem na zápisu předmětu. První týden je velice oddechový a ještě se dají měnit zapsané předměty. Většina učebnic potřebných ke studiu se dá stáhnout na internetu, nebo přímo od profesorů.

Kolej se platí přímo v bance, kde předáte papír od školy. Ten dostanete hned po příjezdu. Splatnost za ubytování je až do půlky září, ale dá se domluvit i prodloužení.

Žádné komentáře:

Okomentovat